Alberdina: Karakteristiek, energiek, stabiel

Traditioneel zeilen
op Waddenzee en Friese meren

Sfeerimpressie

Varen op IJsselmeer, Waddenzee en Friese meren

Nergens ter wereld vind je zoveel afwisseling in vaargebied als in Nederland. Het IJsselmeer met zijn schilderachtige vissersdorpjes, maar ook prachtige VOC-steden, zoals Hoorn en Enkhuizen.

De havens aan de Waddenzee hebben een geheel andere uitstraling. Vissersschepen en sleepboten liggen aan hoge palen met duinpartijen op de achtergrond. Veerdiensten varen af en aan.

Het mooiste van de Waddenzee is het Wad zelf. Je vaart tussen de zandbanken door en ziet veel verschillende vogels en zeehonden. Het droogvallen met de Alberdina is een unieke ervaring. Bij eb trekt het water zich terug en ligt het schip enkele uren droog op een zandplaat, prachtig !! Op de eilanden zelf kun je fijn wandelen, fietsen, liggen op het strand of de dorpjes bekijken.

Varend door Friesland zie je smalle vaartjes en kanalen met links en rechts uitgestrekte weilanden met koeien, paarden, boerderijen en kleine bruggetjes. Het varen met zo'n groot schip door die kleine watertjes is ook voor de omgeving een imposant gezicht.

Specialiteiten

Alle specialiteiten
U bent hier: